Online KYC:
Identificeer uw klanten, partners & stakeholders

Online KYC:
Identificeer uw klanten, partners & stakeholders

Introductie

In de digitale wereld zijn bedrijven en organisaties steeds meer afhankelijk van betrouwbare methoden om online hun klanten, partners en stakeholders te kunnen identificeren. Zowel op nationaal als Europees niveau groeit de behoefte aan methodes voor digitale onboarding in de markt. Voor deze situaties biedt AbSign een veilige en geavanceerde “know your customer” (KYC) check aan. Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en zijn volledig gecertificeerd onder de strenge wet- en regelgeving van de Europese Unie. Met onze digitale KYC check kunt u zorgeloos en volledig rechtsgeldig de identiteit van al uw belangrijke klanten, partners en stakeholders verifiëren. Bent u geïnteresseerd in onze betrouwbare oplossing voor online identificatie? Neem dan direct contact met ons op.

Welke 4 niveau’s van online KYC bieden wij aan?

Bedrijven en organisaties hebben verschillende behoeften en beoogde toepassingen waarvoor ze online identificatie nodig hebben. Daarom bieden wij onze online KYC methoden aan op vier verschillende niveaus. Onze online KYC oplossing is eenvoudig te combineren met onze digitale handtekeningen. Bovendien integreren wij kosteloos met uw software (eco)systemen, zodat de huidige workflow van uw medewerkers geborgd blijft. Het is belangrijk om altijd te kiezen voor een gecertificeerde aanbieder van online “know your customer” (KYC) checks. Op deze manier maakt u gebruik van de veiligste technieken en borgt u uw rechtspositie, zowel in Nederland als binnen Europa.

ID scan

Online KYC ID scan min

Met deze methode kunt u de voor- en achterzijde van een identiteitsbewijs scannen. Dit is vooral handig voor het versnellen van administratieve processen en transacties met weinig risico.

Selfie Check

Online KYC Selfie check2 min

Met deze methode kunt u een selfie-check gebruiken om te controleren of de persoon op de foto van het identiteitsbewijs overeenkomt met de werkelijke persoon. Dit is vooral handig voor transacties waarbij leeftijdscontrole vereist is.

Video KYC

Online KYC Video scan min

Maak gebruik van een real-time video-opname om te verifiëren of de persoon overeenkomt met de foto op het identiteitsbewijs. Dit is vooral geschikt voor transacties met een hoge waarde omdat video’s bijna niet te vervalsen zijn.

KYC+

Online KYC AMLCFT

Voer een fysieke identiteitscontrole uit om uw online KYC check te valideren. Dit is met name geschikt voor bedrijven en organisaties die kwetsbaar zijn voor witwas- en frauduleuze praktijken.

Onze online KYC-oplossing biedt de hoogste mate van betrouwbaarheid en veiligheid, door middel van videoverificatie en eventueel een fysieke controle. Deze oplossing is ontwikkeld in overeenstemming met de richtlijnen van eIDAS over het gebruik van eID en de aanbevelingen van de European Banking Authority.

Heeft u vragen over onze online KYC oplossingen?

Welke technieken gebruiken wij in onze online KYC checks?

AbSign maakt gebruik van twee soorten technieken om online identiteitscontroles uit te voeren: het verifiëren van een geldig identiteitsdocument en een video KYC-controle. Door deze technieken te combineren, wordt de veiligheid van onze oplossing vergroot. Wij voldoen aan de strenge wet- en regelgeving van de EU voor online identificatie, volgens de kaders en richtlijnen van eIDAS, wat ons het hoogste niveau van naleving garandeert.

Verificatie identiteitsbewijs

Online KYC techniek ID kaart min

Met onze methode kunt u op betrouwbare wijze de authenticiteit van een ID-document vaststellen door een foto te maken van de voor- en achterkant. We analyseren alle verschillende ID-documenten die binnen de Europese Unie worden gebruikt op algoritmische basis en vergelijken ze met de gemaakte foto’s. Zodra er een positieve match is gevonden, bent u gegarandeerd dat het ID-document echt is en geen vervalsing. Om het ID-document te koppelen aan iemands identiteit, kunt u de verificatie van het identiteitsdocument combineren met een selfie-check, real-time video-opname of zelfs een controle door een fysiek getraind persoon.

Video KYC

Copy of Online KYC techniek real time video min

Video’s zijn moeilijk te vervalsen, waardoor u met vertrouwen video kunt gebruiken om iemands identiteit online te verifiëren. Onze veilige KYC-oplossing maakt gebruik van een video-opname om een “selfie” te maken van het hoofd. Onze geavanceerde KYC-oplossing voegt een extra veiligheidslaag toe aan de video-opname door de persoon te vragen een bepaald woord uit te spreken en/of een bepaald gebaar te maken. Om de video-opname te laten voldoen aan AML/CFT (anti-money laundering/countering the financing of terrorism) vereisten, kunt u ervoor kiezen deze te laten controleren door een getrainde professional.

Bent u overtuigd van onze online KYC oplossing?

Haal meer uit uw digitale onboarding. Start met online contracteren!

Onze online KYC-methodes zijn naadloos geïntegreerd met onze digitale handtekeningenservice. Zodra u uw klanten heeft geïdentificeerd, kunnen zij gemakkelijk uw contracten en andere belangrijke documenten ondertekenen. Of het nu gaat om het tekenen van hypotheken en pensioenplannen of om toestemmingsformulieren en hotelcheck-ins, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maak uw belangrijke bedrijfsprocessen digitaal en bied uw klanten een gemakkelijke, positieve en klantvriendelijke digitale ervaring.

Leer meer over de digitale handtekening >>

Test KYC V4 min
Test KYC V4 min

Onze online KYC-methodes zijn naadloos geïntegreerd met onze digitale handtekeningenservice. Zodra u uw klanten heeft geïdentificeerd, kunnen zij gemakkelijk uw contracten en andere belangrijke documenten ondertekenen. Of het nu gaat om het tekenen van hypotheken en pensioenplannen of om toestemmingsformulieren en hotelcheck-ins, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maak uw belangrijke bedrijfsprocessen digitaal en bied uw klanten een gemakkelijke, positieve en klantvriendelijke digitale ervaring.

Leer meer over de digitale handtekening >>

Wat zijn de voordelen van online KYC?

Snelheid

online KYC voordeel snelheid min

Het onboarden van nieuwe klanten kan vaak veel tijd in beslag nemen, soms zelfs enkele weken of maanden, wat vooral in bepaalde sectoren het geval is. Met een rechtsgeldige, online KYC-check kan dit proces echter aanzienlijk worden versneld.

Precisie

online KYC voordeel precisie min

Menselijke fouten kunnen uw bedrijfsprocessen vertragen en in veel gevallen extra kosten met zich meebrengen. Onze KYC-oplossing controleert automatisch op fouten, wat resulteert in een hogere precisie en snellere afhandeling van problemen.

Kosten

online KYC voordeel kosten min

Door het gebruik van onze online KYC-oplossing versnelt u niet alleen het onboardingsproces en voorkomt u kostbare fouten, maar voldoet u ook automatisch aan de wet- en regelgeving van de EU. Dit leidt niet alleen tot vermindering van uw (in)directe kosten, maar verbetert ook de schaalbaarheid van uw organisatie.

Flexibiliteit

online KYC voordeel flexibel min

De wet- en regelgeving verandert voortdurend, wat betekent dat u vaak wijzigingen moet aanbrengen in uw bedrijfsprocessen. Met workflows die een online KYC-check bevatten, kunt u echter snel en gemakkelijk aanpassingen maken, waardoor u altijd up-to-date blijft en flexibel bent.

Klantervaring

online KYC voordeel klantervaring min

Onze online KYC-check is zeer gebruiksvriendelijk voor uw klanten. Zij kunnen zichzelf binnen enkele minuten verifiëren vanaf elk apparaat met een camera en vanaf elke locatie ter wereld. Dit zorgt voor een positieve klantervaring.

Wilt u meer weten over het remote onboarden van klanten, partners en stakeholders?

Heeft u vragen over online KYC?

Vraag gerust. We adviseren u geheel vrijblijvend.

Op zoek naar betrouwbare en veilige manier om klanten, partners en stakeholders online te identificeren? We adviseren u graag. Bel, mail of vul het formulier in.